ВелкроВелкроЧрез използването на велкро, ветроупорните завеси могат да се монтират към дърво, метал или стена. Към вертикалните ръбове на завесата е зашита меката част на велкрото.

При монтажа на завесата е необходимо първо да се фиксира горната хоризонтална част, като се съблюдава вертикалните „меки“ велкра да попаднат върху центъра на колоните или друго желано място. Горната част на завесата се фиксира статично с видии, нитове или самонарезни болтове.
„Твърдата част“ на велкрото се закрепва към вертикалните греди на носещата конструкция, така че да съвпадне с меката при спускането на завесата. Закрепването на твърдата част може да стане с видии, самонарезни болтове или нитове.

В долната част на завесата може да се постави тежест в предвидения за това джоб.
Този метод за закрепване дава възможност за бързо „откопчаване“ на завесата и навиването й при подходящи климатични услоявия. Завесите изглеждат добре; няма обкови, които да загрозяват; навиват се равномерно при вдигане. При спускането на завесата е необходимо леко да притиснете велкрото за да се залепи по-добре. Варианта е подходящ за „неправилни“ /криви/ конструкции, защото дава възможност за допуск в размерите.

Недостатък на този метод за закрепване е, че при изключително силен вятър е възможно (макар и рядко срещано) разкопчаване на завесите.
В горната си част завесите имат каишки с катарами с които да ги фиксирате в навито състояние.

Посетете онлайн магазина ни Zavesi.Net за да направите поръчка.

Можете да получите оферта за завеса с велкро по Ваш размер, като използвате Калкулатор за ветроупорни завеси и зададете вид на обкова „монтаж с велкро/котешко езиче/“.

 Калкулирай цена:

Калкулатор за изчисляване цена на ветроупорна завеса

Калкулатор - Обикновенно покривало

Калкулатор - порквирало тип

Калкулатор за изчисляване цена на покривало за зърновози и гондоли

Полезна информация

Цветове на изделиятаКак да определим размераКак да монтирамеПоръчай сега