Завесите се монтират изключително лесно. Монтажът на една завеса отнема не повече от 20 минути. Монтажът може да се извърши от един човек, макар че е по-удобно ако имате помощник.Това са изделия, чиито монтаж е тип „Направи си сам“. Монтажът им освен практическата полза на затвореното помещение, може да Ви достави и удоволствието да реализирате сами финалът на Вашия проект.

  • Разгънете завесата и установете кой е горният кант. Обикновено това е канта на който са разположени каишките за закопчаване с катарами, докато на долния кант е разположен джобът за тежест.
  • Наложете завесата върху затваряното пространство. Желателно е за това да имате помощник. Разпределете завесата така, че да покрива равномерно страничните греди. Завесата трябва да е изпъната. Завесата трябва да покрива и горната греда, така че обкова за закачане (това са металните отвори на завесата) да са в средата на гредата.
  • Отбележете с химикал или молив най-крайните ляв и десен обков върху горната греда. Отбелязва се центъра на обкова. Свалете завесата и монтирайте върху отбелязаните места аксесоарите за закрепване (куки, планки или врътки). Върнете обратно завесата, като я окачите на вече монтираните аксесоари.
  • Отбележете центровете и на другите обкови по горната греда. Монтирайте върху отбелязаното и останалите аксесоари за закрепване. Ако това са куки, не е необходимо да смъквате завесата – забивайте директно през отворите.
  • Проверете отново дали завесата покрива равномерно и двете странични греди. Изпънете я колкото можете. Започнете да поставяте аксесоарите за закрепване върху страничните греди от горе на долу. Ако имате помощник действайте последователно: Вие поставяте аксесоар от едната страна, помощникът ви от другата на същата височина и след това слизате на долу. При монтажа на всеки аксесоар проверявайте дали завесата е изпъната.
  • Последно, поставете тежест в джоба на долната страна на завесата. Можете да използвате за тежест всичко, което Ви е под ръка – тръба, винкел, профил, арматурно желязо или друго. Не се притеснявайте че е ръждиво или леко криво – тази тежест се скрива в джоба и не се вижда. Ние не Ви изпращаме тежест за джоба, просто защото не е оправдано да плащате на куриер за нещо, което не е специално и почти сигурно имате под ръка.
  • Оставете така монтираната завеса изпъната за няколко дни преди да я навиете. Под действието на слънцето тя ще се изпъне допълнително, а всички прегъвки от транспорт ще се заличат.
  • Ако имате да монтирате още една завеса, повтаряте същите стъпки. Ако завесите са съседни, този път е по-лесно – аксесоарите от едната страна вече са монтирани. Можете първо да окачите завесата върху тях и след това да изпънете и да продължите с горната греда.

 Калкулирай цена:

Калкулатор за изчисляване цена на ветроупорна завеса

Калкулатор - Обикновенно покривало

Калкулатор - порквирало тип

Калкулатор за изчисляване цена на покривало за зърновози и гондоли

Полезна информация

Цветове на изделиятаКак да определим размераКак да монтирамеПоръчай сега